Jedox - Enterprise Performance Management & Business Intelligence software.
Enterprise Performance Management & BI software.
EPM software
Phone  +31-346769047

Sneller plannen in Excel dankzij Jedox


Laten we uw leven gemakkelijker maken!


Jedox Excel Add-in

ExcelPLUS – Van Excel naar een volwassen platform voor
budgetteren, begroten en prognosticeren.Bedrijven hebben steeds meer complexe systemen nodig om een groeiende hoeveelheid data en complexe processen het hoofd te bieden. Dit, terwijl vaak alleen IT-specialisten in staat zijn gegevens te extraheren. De focus ligt hiermee op de toegang en het verzamelen van gegevens in plaats van analyse en inzicht. Klinkt u dit bekend? Gebruikers zoeken hierdoor vaak hun toevlucht in het gebruik van Excel en ‘data dumps’. Jedox komt deze gebruikers tegemoet en brengt eenvoud en snelheid terug in het proces door de voordelen van Excel het handhaven maar de nadelen van bepaalde toepassingen te elimineren. Het feit dat 98,7% van de Jedox gebruikers het zouden aanbevelen aan anderen heeft ongetwijfeld te maken met de insteek om Excel te verzilveren. Analist Gleanster heeft Jedox uitgeroepen tot de meest gebruiksvriendelijke BI tool. We kennen allemaal Excel. Veel organisaties gebruiken Excel voor hun management informatie. Hierbij worden gegevens uitgevraagd bij verschillende organisatorische eenheden. Voorbeelden zijn verkoopplannen, cost center planningen, personeelsplanningen, investeringsplannen, projectplanningen tot en met capaciteitsplanningen. De Excels worden doorgaans vooraf ingevuld met realisatiecijfers. Dit is dan een download uit het ERP systeem of zelf handmatig. De gegevens worden samengevoegd waarna rapportages, analyses en dashboards ontstaan. Klinkt eenvoudig, maar dit is het niet…

Zodra een organisatie groeit en er steeds meer behoefte komt aan eenduidige en betrouwbare management informatie, dan blijkt de Excel werkwijze niet toereikend. Het effect is dat controllers en planners zich steeds meer bezig moeten houden met verzamelen, schonen en controleren van gegevens en steeds minder kunnen concenteren op waar het echt om gaat: analyseren, rapporteren en sturen.

Van simpel idee naar platform
Voordelen plannen met Excel
 • Eenvoudig
 • Snel
 • Flexibel
 • Goedkoop
 • Nadelen van Excel
 • Veel handmatig onderhoud
 • Complex met veel tabbladen en verwijzingen
 • Langzaam en handmatig consolideren
 • Lastig samenwerken
 • Meerdere versies van de 'waarheid'
 • Weinig controle over de data
 • Excel is niet goed beveiligd
 • Geen inzicht in voortgang (geen workflow)


 • De Jedox Excel add-in elimineert de Excel nadelen met behoud van de voordelen. Jedox geeft u de meest gebruikte rapportage en planning tool ter wereld (Excel) en maakt dit tot de meest nuttige tool voor rapportage en planning. Jedox beheert uw gegevens centraal, vervangt lastige formules met uw business rules, en zorgt voor optimale beveiliging en audit mogelijkheden. Zo kunt u nog steeds volledig profiteren van uw kennis van Excel en de eigenschappen dit het zo ontzettend geliefd maakt. Als u goed overweg kunt in Excel, zal u Jedox weten te waarderen. Het zal u verrassen hoe snel u een Jedox BI en Planning expert kan worden zonder afstand te doen van de bestaande manier waarop u met Excel werkt. Maar daar staan dan wel belangrijke voordelen tegenover.

  Data-driven modelling – Self-Service geherdefinieerd Met-Data Driven modelling, kunt u snel en gemakkelijk gegevens analyseren en complexe scenario’s simuleren, deze inzichten interactief delen, samenwerken en uw organisatie (bij)sturen. Stelt u zich voor dat u in staat bent om al uw gegevens direct om kan zetten naar een krachtige online multi-dimensionale dataset die u vervolgens kunt delen voor rapportage, dashboards, commentaren, of het modelleren van prognoses en scenarioplanning. Dat is precies wat Data Driven modelling van Jedox biedt. In één klik ga je vanuit Excel-hel naar Jedox applicaties die je direct en veilig kunt openen via elk apparaat. Deze krachtige en gemak verhogende toepassing stelt eindgebruikers wederom in staat om meer te doen zonder beslag te leggen op de IT afdeling.

  Ontlast IT, verminder uw uitgaven aan BI Business Intelligence is er voor zakelijke gebruikers. Echter, veel BI-oplossingen vormen een enorme last voor IT om dit te implementeren en te onderhouden. Jedox maakt hier het verschil. Jedox biedt zakelijke gebruikers een beveiligde toegang tot gegevens en stekt hen in staat om te gaan met de intuïtieve en eenduidige interfaces. Jedox vermindert op deze wijze vaak de wrijving tussen IT en eindgebruikers, elimineert risico’s, en vermindert de algehele kosten rondom BI en CPM. Andere rapportage of planning tools die Excel geheel proberen te vervangen slaan de plank mis – zodra gebruikers buiten hun comfort-zone moeten werken zullen ze gegevens ‘exporteren naar Excel’ ( de meest gebruikte functie bij traditionele BI). Het probleem is niet de interface van Excel die snel en vertrouwd is, het is waar de gegevens worden beheerd, capaciteit, workflow, eenduidige rekenregels op één plek en dergelijke. En dat is waar Jedox helpt.
  Gebruik de pluspunten van Excel en gebruik Jedox technologie om de nadelen van Excel te elimineren.